آشپزی و تغذیه

طرز تهیه گیزاتما | دستور پخت گیزاتما | گیزاتمای ارومیه ای | غذای محلی


گززاتما یا کوتوله به معنای سرخ کردن است و در ارومیه یکی از غذاهای خوشمزه است. در اینجا شما را با آشپزخانه های شهرها و کشورهای دیگر آشنا می کنیم تا یک غذای جدید یاد بگیرید و از پخت و پز لذت ببرید.

گیزاتما

گزاتما از مخلوط کدو تنبل و بادمجان تهیه می شود و در وعده های اصلی سرو می شود. می توانید مقدار سبزیجات موجود در این غذا را کم یا زیاد کنید و از هر نوع سبزیجاتی مانند هویج ، لوبیا سبز و … در تهیه این غذا استفاده کنید. در کنار این غذا باید ماست و سیر به عنوان غذای فرعی قرار داشته باشد. این غذای خوشمزه بیشتر در تابستان تهیه می شود زیرا در این فصل کشاورزان سبزیجات تازه را برداشت می کنند و این غذای خوشمزه را با آنها تهیه می کنند. امروز در مجله دلتا مجلة طرز تهیه گزماتما غذای محلی ارومیه با کدو تنبل و بادمجان ما اجازه میدیم که بدونید. با ما بمان

مواد لازم برای تهیه جازاتما

  • 2 عدد بادمجان
  • 2 عدد کدو سبز
  • 3 عدد سیب زمینی
  • 4 گوجه فرنگی
  • هویج شماره یک
  • 2 عدد فلفل سبز
  • ترازوی ماست
  • 5 حبه سیر
  • نمک در صورت لزوم

طرز تهیه جازاتما با کدو و بادمجان

مرحله اول

ابتدا تمام سبزیجات را پوست بگیرید و آنها را به اندازه دلخواه برش دهید. سپس بادمجان را با برس مسواک بزنید تا چرب نشود. این اصلاً در طعم بادمجان تاثیری ندارد و فقط باعث می شود روغن کمتری مصرف شود.

مرحله دوم

داخل تابه روغن ریخته و همه سبزیجات را به ترتیب سرخ می کنیم ، ابتدا سیب زمینی ، سپس بادمجان و سپس بقیه سبزیجات را می ریزیم و آنها را در یک کاسه می ریزیم. سبزیجات سرخ شده را روی دستمال چرب قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

سطح سوم

در یک ماهیتابه کوچک ، سیر له شده را سرخ کنید تا بوی سیر گرفته شود. سپس دو گوجه را رنده کرده و با سیر تفت دهید تا آب گوجه خارج شود. مقداری نمک اضافه کرده و غذا را از گرما دور نگه دارید. ماست را با کمی سیر مخلوط کرده و کنار بگذارید.

سس را روی مواد سرخ شده بریزید و با نان تازه ، ماست و سیر سرو کنید. نوش جان.

نکات اصلی در تهیه گیزما ارومیه

  • می توانید روی مواد سرخ شده ماست تره بریزید.
  • برای تهیه این غذا می توانید از هر نوع سبزیجات که دوست دارید استفاده کنید.
  • همچنین می توانید کمی نعناع خشک و فلفل سیاه به ماست و سیر اضافه کنید.
  • در صورت تمایل ، می توانید به مواد سرخ شده کمی نمک اضافه کنید یا ابتدا کمی نمک به روغن اضافه کنید و سپس تفت دهید.
  • مواد را به سلیقه خود برش دهید و می توانید تمام سبزیجات را به صورت برش یا حلقه برش دهید.

پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه انواع غذاهای خوشمزه را بیاموزید کوکو مرغ رشت ، کاکائو عروسی شمال خواندن است

برنامه را بارگیری کنید














نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا