آشپزی و تغذیه

طرز تهیه کیک یزدی زعفرانی | دستور پخت کیک یزدی زعفرانی

کیک یزدی یکی از خوشمزه ترین کیک های سنتی ایرانی است و همانطور که از نامش پیداست اصالت آن به شهر یزد برمی گردد.

طرز تهیه کیک یزدی با زعفران

کیک یزدی یا کاپ کیک که در واقع شبیه کاپ کیک و کیک است، یکی از قدیمی ترین و نوستالژیک ترین دسرهای ایران و یکی از کیک ها و اسفنج های ساده خانگی است. طرز تهیه کیک یزدی با زعفران خوشمزه و لطیف بدون ماست (با شیر) و با ماست و برترین های کیک پفکی و پفکی یزدی را در ادامه بخوانید. منتظر مجله دلتا باشید.

عناصر

  • تخم مرغ: 3 عدد
  • آرد: 3 فنجان دسته فرانسوی
  • روغن مایع: یک سوم لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: پنج فنجان فرانسوی دسته دار
  • شیر: 2/3 فنجان فرانسوی دسته دار (یا ماست سفت بدون آب در لیوان فرانسوی دسته دار)
  • زعفران غلیظ بخارپز: 1 قاشق غذاخوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق غذاخوری
  • رز: یک چهارم فنجان فرانسه دسته دار
  • بکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری
  • کپسول یا کاغذ کیک یزدی
  • کنجد به مقدار دلخواه

طرز تهیه کیک یزدی با زعفران

مرحله اول

برای تهیه کیک یزدی ساده و خوشمزه قبل از هر کاری فر را روشن کرده و با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید. برای تهیه خمیر کیک یزدی ابتدا باید شکر، تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس روغن را اضافه کرده و هم بزنید. وقتی روغن کاملا مخلوط شد شیر یا ماست را کم کم اضافه کنید و در حین اضافه کردن مرتب هم بزنید. سپس گلاب و زعفران را اضافه کنید.

فاز دوم

قبل از اضافه کردن آرد، آن را با بکینگ پودر مخلوط کرده و دو بار الک کنید. در واقع مقدار آرد بعد از الک کردن باید 3 لیوان فرانسوی دسته دار باشد. سپس آرد و بکینگ پودر الک شده را با حرکات دورانی کمی به مواد دیگر اضافه کنید.

 کیک یزدی با زعفران

سطح سوم

کف قالب کپسول کاغذی کیک یزدی را بگذارید و تا سه چهارم از اندازه کپسول کیک را داخل هر کپسول بریزید و روی آن کنجد بپاشید. روی خامه کیک یزدی یک ضربدر بریزید تا در فر پف کند و ترک بخورد. قالب کیک را به مدت 15 یا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد. هنگام پخت کیک در فر به هیچ وجه در فر را باز و بسته نکنید تا پف کیک نخوابد و کیک اسفنجی شود.

بعد از 15 دقیقه که سطح کیک طلایی و پف کرد، مقدار پخت کیک را با نوک چنگال یا خلال دندان امتحان کنید. اگر دندان خشکی از کیک بیرون آمد کیک یزدی آماده است

طرز تهیه کیک یزدی بدون فر و در تابه

اگر فر ندارید از قالب کیک استفاده کنید و به جای قالب کاغذی از فنجان استفاده کنید و سه چهارم اندازه فنجان را با مایه کیک پر کنید. برای این کار داخل قابلمه ای به اندازه نصف دو فنجان آب بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا آب به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن آب، فنجان ها را در قابلمه قرار دهید.

اجازه دهید لیوان ها به مدت 15 دقیقه روی شعله گاز متوسط ​​استراحت کنند (درب قابلمه را باز کنید)، سپس شعله را بعد از 15 دقیقه خاموش کنید و یک پارچه تمیز روی قابلمه قرار دهید. ده دقیقه صبر کنید تا فنجان ها داخل قابلمه باشند و به هیچ وجه پارچه را از درب آن جدا نکنید تا پف کیک نخوابد. ده دقیقه بعد کیک های یزدی آماده است. کیک یزدی را از قابلمه خارج کنید و بگذارید خنک شود.

پروپوزال مطالعهاین دسر خوشمزه خرمالوی پاییزی را بخوانید.

برنامه را دانلود کنید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا