آشپزی و تغذیه

طرز تهیه نان بربری سنتی | دستور پخت نان بربری سنتی | نان بربری سنتی


نان بربری یکی از محبوب ترین و پر مصرف ترین نان های ایرانی است که اغلب برای صبحانه و شام استفاده می شود.

طرز تهیه نان بربری سنتی

پخت نان در خانه یک تجربه فوق العاده است که می تواند بسیار آرامش بخش باشد. ما ایرانی ها انواع نان را در سبد غذایی خود داریم ، اما غذاهای ایرانی زیادی وجود دارد که فقط با نان بربر تازه تهیه می شود. با ما در مجله دلتا دنبال کنید طرز تهیه نان بربری سنتی یاد می گیرد

نان بربر شاید محبوب ترین نان در ایران باشد. از صبحانه گرفته تا آبگوشت و کتلت برای ناهار یا شام و بسیاری از غذاهای دیگر ، بیشتر با نان بربر تهیه می شود. این نان بسیار قدیمی است و بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ ما است. وقتی به هر دلیلی بربر پیدا نمی کنیم ، باید خودمان این کار را انجام دهیم و این نان خوشمزه را تهیه کنیم.

مواد لازم برای 4 نفر

  • آرد نان خوب ، لواش یا زرشک: پنج وعده
  • سبوس: چهار قاشق غذاخوری
  • کنجد: دو قاشق غذاخوری
  • خمیر فوری: 2 قاشق چایخوری
  • شکر: یک قاشق چایخوری
  • روغن مایع: یک سوم پیمانه
  • آب ولرم: دو و نیم فنجان
  • نمک: دو قاشق چایخوری

طرز تهیه نان بربری سنتی

  • خمیر فوری را با شکر و نصف فنجان آب ولرم مخلوط کنید تا خمیر حل شود. سپس ظرف را بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا فعال و باد شود.
  • وقتی مایع خمیر فعال شد ، آن را در یک کاسه بزرگ بریزید و نمک ، 2 قاشق غذاخوری روغن و 2 فنجان آب اضافه کنید.
  • حالا آرد را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیری شکل شود. میزان آرد بسته به نوع آرد متفاوت است ، ممکن است به کمی یا بیشتر آرد نیاز داشته باشید ، بنابراین آرد را با دقت اضافه کنید.
  • وقتی خمیر شما شکل گرفت اما هنوز چسبناک است ، کمی آرد روی تخته یا سطح کار بریزید و خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید. در حین ورز دادن بقیه روغن و در صورت لزوم کمی آرد به خمیر اضافه کنید. می توانید خمیر را هنگام میز ورز دادن روی میز کار ورز دهید تا در اسرع وقت سفت و کشدار شود.
  • وقتی خمیر نرم و یکدست شد ، آن را در ماهیتابه روغنی بگذارید ، خوب بپوشانید و در محلی نسبتاً گرم قرار دهید تا 1 تا 2 ساعت استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.
  • برای تهیه لعاب نان بربری ، ½ فنجان آب را با 1 قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید تا یکدست شود. مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و 10 دقیقه هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد. سپس لعاب را از روی حرارت بردارید و روی آن را بپوشانید.
  • خمیر را به دو چانه مساوی تقسیم کنید. کف سینی فر را مقداری سبوس یا آرد بپاشید و خمیر به ضخامت حدود یک سانتیمتر را روی سینی بیضی شکل باز کنید. سپس لعاب آماده شده را روی خمیر بگذارید.

آخرین مرحله

روی نان با فشار دست شیار ایجاد کنید و در آخر آن را روی نان کنجد بپاشید. نان را به مدت 30 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید. دمای فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و با استفاده از فن ، حرارت را بالا و پایین کنید. پس از 30 دقیقه ، خمیر پخته می شود و طلایی می شود.

پیشنهاد مطالعهسلول نان ، خواندن عصرانه خوشمزه و ساده.

برنامه را بارگیری کنید














نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا