آشپزی و تغذیه

طرز تهیه دال عدس | خوراک دال عدس | دال عدس جنوبی


این غذای خوشمزه برای روزهای سردتر بسیار مناسب است و می توانید آن را با برنج یا نان برای ناهار یا شام درست کنید. دانه عدس شبیه عدس است اما در مقدار کمتر و طعمی شبیه گوجه فرنگی دارد.

طرز تهیه دال عدس

آداس بالاتا یکی از خورش های گرم جنوبی است که به دلیل کمبود گوشت و لبنیات، غذای کاملا گیاهی و مناسب برای گیاهخواران محسوب می شود. این غذا به روش های مختلفی طبخ می شود و به این ترتیب در برخی از دستورها گوشت مرغ یا گوشت قرمز نیز به آن اضافه می شود. با مجله دلتا با طرز تهیه دال عدس با من باش.

این غذای عامیانه که در بوشهر و خوزستان و … تهیه می شود طرز تهیه بسیار آسان و ساده ای دارد و مهم ترین ماده اولیه آن دال عدس (عدس قرمز) است که بیشتر در همان مناطق جنوبی می روید. سوپ معمولا طعم تند دارد. اما این موضوع سلیقه ای است و کمتر می توان از فلفل در آن استفاده کرد.

عناصر

  • یک و نیم فنجان عدس
  • پنج حبه سیر
  • پیاز بزرگ
  • یک سیب زمینی
  • سه قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • سه قاشق غذاخوری تمر هندی
  • قاشق غذاخوری فلفل قرمز
  • نصف قاشق چایخوری زردچوبه
  • نمک، فلفل سیاه و پودر کاری به میزان لازم
  • پنج فنجان آب جوش

تغذیه دال عدس

طرز تهیه دال عدس

مرحله اول

ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و رنگ آن روشن شود. سپس سیر رنده شده یا له شده، زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه، پودر کاری و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید تا عطر خامه ای به دست آید.

فاز دوم

در این مرحله زمان اضافه کردن صفحه لنز است که باید نیم ساعت قبل خیس شود و سپس چندین بار با آب سرد شسته شود. سپس آب جوش را با آب جوش بریزید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد آن را در قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا غذا تمام نشود.

سطح سوم

تمر هندی را در نصف فنجان آب گرم خیس کنید و بعد از نیم ساعت آن را آبکش کنید. سیب زمینی ها را مکعبی خرد کرده و در قابلمه بریزید. وقتی عدس پخته شد و سوپ کمی غلیظ شد، آب تمر هندی و نمک را اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و بگذارید سیب زمینی بپزد و غذا جا بیفتد.

نکاتی برای تهیه آبگوشت عدس

  • آب عدس باید داغ باشد.
  • برای ترش شدن آب عدس مقداری آبغوره اضافه کنید یا اگر سوپ ترش دوست ندارید آن را بردارید.
  • برای غلظت بیشتر خورش ها، سیب زمینی ها را جداگانه بپزید و سپس داخل سوپ رنده کنید.
  • از آنجایی که این غذا آب زیادی مصرف می کند، مراقب خوردن غذا با آب باشید.
  • در صورت تمایل می توانید از یک یا دو عدد گوجه فرنگی رنده شده در این سوپ استفاده کنید.

دال عدس جنوبی

پروپوزال مطالعه: طرز تهیه سوپ گوشواره غذای اصلی تبریزی ها را بخوانید.

برنامه را دانلود کنید














نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا