آشپزی و تغذیه

حلوا گردویی | طرز تهیه حلوا گردویی | حلوا گردویی تبریزی

گردو منبع خوبی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین B6 ، ویتامین E و … است که برای بهبود عملکرد مغز ، کاهش بیماری های قلبی و جلوگیری از سرطان پوست و مو مفید است. کنجد در محافظت از سلامت قلب ، بهبود فشار خون ، مبارزه با سرطان و تنظیم هورمون ها مهم است.

حلوا گردو

حلوا گردو یکی از قدیمی ترین سوغات تبریز است. این دسر سنتی معمولاً بعد از ناهار و شام با چای سرو می شود ، اما می توانید آن را با نان به عنوان یک صبحانه مفصل و مقوی همراه کنید. خوردن این شیرینی خوشمزه در وعده صبحانه به بدن شما انرژی لازم را می دهد ، زیرا این دسر بسیار مغذی است و شامل گردو و کنجد است.

نکته جالب در مورد این شیرینی های جذاب این است که برای تهیه آنها به مواد اولیه زیادی احتیاج نخواهید داشت و احتمالاً اکثر مواد لازم برای تهیه آنها را در خانه دارید. کافی است یکبار این دسر خوشمزه را درست کنید و طرفدار دائمی آن شوید. سپس با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه حلوای اصیل تبریزی با گردو را به شما آموزش دهد.

مواد لازم برای تهیه حلوا با گردوی اصیل تبریزی

  • گردو (خرد شده) یک اندازه
  • نصف دانه برنج در دو فنجان
  • کنجد (آسیاب شده) ½ فنجان
  • سه چهارم لیتر روغن مایع
  • یک فنجان و نیم شکر
  • پودر نارگیل به مقدار لازم
  • پودر پسته به مقدار لازم

طرز تهیه حلوای گردوی اصیل تبریزی

مرحله اول

می توانید این حلوا مقوی و خوشمزه را با یک فنجان چای رنگی سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید. برای تهیه حلوا گردویی ابتدا باید برنج نیم دانه را بشویید. سپس آن را در کاسه ای بریزید و روی آن آب بریزید. برنج را به مدت دو ساعت بگذارید تا خیس بخورد.

فاز دوم

بعد از دو ساعت ، یک قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و روغن مایع را داخل آن بریزید. سپس برنج خیس خورده را آبکش کرده و داخل قابلمه بریزید. گردوها را خرد کرده و کنار بگذارید. کنجد و گردوی آسیاب شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و قابلمه را روی آتش می گذاریم. مواد را خوب تفت دهید. سپس کوزه را آب کنید. شکر را به آب کوزه اضافه کرده و هم بزنید.

سطح سوم

آب و شکر را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید بجوشد. سپس حرارت را کم کرده و در قابلمه ای بریزید تا برنج بپزد. هر چند وقت یکبار برنج را هم بزنید تا ته نگیرد. پس از غلیظ شدن برنج ، قابلمه را بیرون آورده و با قاشق چوبی هم بزنید تا از نشستن برنج جلوگیری شود. سینی را با کره یا روغن چرب کنید. وقتی آب برنج گرفته شد و داخل روغن افتاد ، آن را در سینی چرب شده بریزید و سطح آن را با قاشق صاف کنید.

مرحله چهارم

بعد از صاف شدن سطح سینی ، آن را کنار بگذارید تا حلوا کاملاً سرد شود. سپس حلوا را با چاقوی تیز به صورت لوزی یا مربع هم اندازه برش دهید. گردو را با پودر پسته ، پودر نارگیل و کنجد تزیین کنید. حالا شیرینی گردوی تبریزی اصلی آماده است. نوش جان!

چند نکته برای تهیه حلوا با گردوی اصیل تبریزی

  • در صورت تمایل می توانید در مرحله سوم یک قاشق غذاخوری زعفران بخارپز شده به مواد شیرین آجیل اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید به جای برنج از آرد برنج استفاده کنید.
  • خوردن این دسر خوشمزه به دلیل طبیعت گرم آن در این روزهای شیوع کرونا با چای بسیار قدرتمند است.

پیشنهاد مطالعه: برای یادگیری طرز تهیه انواع غذاهای خوشمزه ، دستور تهیه شیر برنج عسلی سریع و خوشمزه را بخوانید.

برنامه را بارگیری کنید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا