آشپزی و تغذیه

حلوا ضیابری | طرز تهیه حلوا ضیابری | حلوا ضیابری حلوای گیلانی


حلوای ضیابری یکی از انواع حلوا در استان گیلان است. تاریخچه این حلوا به 500 سال قبل برمی گردد و گیلیان ها این حلوا را در روزهای خاص تهیه می کنند.

شیرینی ضیابری

شیرینی ضیابری در واقع ، این یک نوع دسر سنتی ژلانی است که بسیار متفاوت و خوشمزه است. این حلوا در لایه های خمیر تهیه می شود و در تلاش برای ارائه سوغات یا عزیزانی که به آنها داده شده است ، این حلوا به عنوان یک غذای خوشمزه تهیه می شود. اما این حلوا در مناطق چندمن و ماسال نیز تهیه می شود ، تهیه این حلوا زمان زیادی می برد ، اما نتیجه آن بسیار خوب و خوش طعم است. امروز در مجله دلتا طرز تهیه حلوا زئبیه با گردو ، هل و دارچین را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه حلوا ضیابری

  • آرد برنج 1 و 1/4 پیمانه
  • یک پیمانه شکر
  • 1/2 فنجان آب
  • آب لیمو یا آب لیمو تازه 1/4 قاشق چایخوری
  • کره آب شده 4 قاشق غذاخوری
  • یک پیمانه گردو
  • زیره قاشق غذاخوری
  • 1/2 قاشق غذاخوری زنجبیل
  • در صورت تمایل ½ قاشق چایخوری هل و دارچین

طرز تهیه حلوای جیلانی ضیابری با گردو ، هل و دارچین

مرحله 1: تفت دادن آرد

ابتدا آرد برنج را در تابه الک کنید و آرد را به مدت 10 دقیقه سرخ کنید تا بوی خام آرد از بین برود ، اما نباید رنگ آن تغییر کند ، بنابراین تایمر را کنار دست خود قرار دهید و روی حرارت ملایم سرخ کنید ، سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و سپس بردارید و در یک کاسه بریزید.

مرحله 2: نوشیدنی را آماده کنید

برای تهیه شربت ، آب و شکر را با هم مخلوط کرده و در قابلمه ای بریزید و بگذارید بجوشد. وقتی دانه های شکر حل شدند ، آب لیمو یا آب لیمو را اضافه کرده و با یک برس تمیز ، آب لیمو را مکرر فشار دهید. قابلمه را بچرخانید تا شیرین نشود ، کف شربت را بردارید و بعد از 15 دقیقه مقداری از شربت را با قاشق بردارید و صبر کنید تا سرد شود.

مرحله سوم: خمیر حلوا را آماده کنید

سپس کره را روی آتش بگذارید تا آب شود ، سپس کره را به طور مداوم روی کره نگه دارید. حالا کره ، شربت و آرد برنج برشته را در کاسه بریزید و هر سه باید در یک دما ، یعنی داغ باشند. حالا آرد را داخل کاسه و کره بریزید ، شربت را کم کم اضافه کنید تا آرد جمع شود ، سپس خمیر را خوب ورز دهید تا نرم و یکدست شود ، سپس چانه را از خمیر خارج کنید.

مرحله چهارم: حلیه الضیابری را آماده کنید

سپس گردوی خرد شده را در کاسه ای می ریزیم ، زیره ، زنجبیل ، هل ، دارچین و کمی آرد را کنار دست خود می گذاریم و روی سطح کار آرد می پاشیم و روی هر چانه کمی آرد می ریزیم و خمیر را به شکل مستطیل باز می کنیم. با ظهور خمیر سپس کمی گردو ، زنجبیل ، هل و دارچین روی خمیر بریزید ، حالا خمیر را ابتدا از کناره ها ، سپس بالا و پایین تا کنید تا به شکل مربع به نظر برسد ، تمام خمیر را به این شکل آماده کرده و تزئین کنید. نوش جان!

نکات اصلی در تهیه حلوا ضیابری

  • مهمترین عامل این حلوا گرمای شربت ، کره و آرد است ، اگر سرعت کافی برای کار ندارید ، بهتر است همه مواد را ورز ندهید و ابتدا چانه خمیر را آماده کنید و هر زمان که احساس کردید شربت ، آرد یا کره خنک شود ، آن را روی آتش بگذارید.
  • همچنین می توانید به جای شربت از عسل رقیق شده با آب استفاده کنید.
  • واسطه ها خوشمزه هستند و ممکن است تغییر کنند.
  • با مقادیر بالا ، 8 حلوا خواهید داشت.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع حلوا خوشمزه ، دستور تهیه طرفه شیرازی در خانه را بخوانید.

برنامه را بارگیری کنید














نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا